Recept – Oi Muchim (koreanska inlagda gurkor)
Info
Detta är ett koreanskt recept med inlagda gurkor tillsammans med chili och vitlök.
Receptet kommer från:
https://www.seriouseats.com/korean-marinated-cucumber-banchan-oi-muchim
Ingredienser
- 1st gurka
- 1 msk gochugaru (koreanska chiliflakes)
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk socker
- 2 msk risvinäger
- 1 tsk fisksås
- 1 klyfta vitlök
- 3 msk sesamolja
- 1 msk rostade sesamfrön.
Tillagning
Skär gurkan i ganska tjocka bitar (0,5 – 1cm) och blanda det i en bunke tillsammans med gochugaru, salt och socker. Se till att blanda det ordentligt så att gurkbitarna får blandningen runt om alla bitar. Lägg allt i en sil och lägg något tungt på det, så att vattnet pressas ur lite. Låt allt stå i en en halv- till en timme.
Blanda medan gurkan står och pressas lite risvinäger, fisksås, sesamolja och sesamfrön i en skål.
När gurkan stått sina 30-60 minuter så pressa gurkan ytterligare med händerna för att få ut lite extra vätska och lägg ner den i en skål tillsammans med blandningen och se till att blanda runt allt ordentligt.
Servering
Lägg upp på ett skål och servera den rumstempererad.